Om SirHolmen Spirits

cropped-Logga.jpg

Jag heter Mattias Johannesson och via Sirholmen Spirits erbjuder jag provningar och utbildning inom jästa och destillerade drycker, med tonvikt på Whisky. Spännvidden är stor, från introduktions-provning eller utbildning om vad whisky är och vilka typer som finnscropped-MyPic1.jpg till en Master-Class där deltagarna själva får göra sin egen Blended Whisky. Även provningar av andra destillat såsom Tequila, Rom och Cognac är möjliga, eller varför inte den missförstådda Sherryn?

– Vad som helst är möjligt, kontakta mig så får vi diskutera!

Vem är jag ?

För över 25 år sedan startade mitt whiskyintresse på allvar och jag gjorde mitt första besök på ett whiskydestilleri 1994 . Nu drygt 60 destilleribesök och otaliga plöjda böcker och genomförda provningar senare är jag redo för att missionera vidare i whiskyns magiska värld.
Jag är sedan drygt 15 år med i whiskyklubben Beathas Vänner i Linköping, en av Sveriges äldsta och mest tongivande klubbar. I mer än 5 år har jag suttit med i föreningens styrelse, bland annat som ordförande. Samma sak i Svenska Whiskyförbundet som samlar hundratals svenska whiskyklubbar.
Jag har även flera år deltagit som domare vid blindprovningar i whiskytävlingen på Stockholm Beer & Whisky Festival.

Jag är utbildad till  ”Tutor of Fine Spirits” hos importören Symposion, 2013. Jag har även praktisk whiskyerfarenhet av hela produktionskedjad från SpringbanksSmögen Whisky och Box´s whiskyskolor. På whiskymässor jobbar jag ofta för Smögen Whisky, och jag lobbar mycket för Svensk Whisky som jag tror kommer att bli väl så god som andras.

Jag har genom åren publicerat ett antal artiklar i Allt om Whisky, och sedan 2015 har jag börjat samarbeta med Whiskynördens blogg  där flera artiklar också har publicerats.

Namnet Sirholmen är för övrigt bara en fonetisk ordlek på Sörholmen där jag bor.

Sirholmen Spirits
Mattias Johannesson Linköping
Innehar F-skattsedel
Tel : +46-736-874-805
Kontakt :

Säkerhetskod:
security code
Ange säkerhetskoden:

Submit

2014-09-19 10.12.01-1

Fyllning av eget fat med sprit som jag själv varit med och destillerat.

Allt om Malt